DECA I PRLJAVO POSUĐE

Da li ti slaganje sudova u sudomašini zvuči kao rutinski zadatak? Ili kao suviše dosadan da bi ga deca rado obavljala? – I mi smo mislili tako, dok nismo smislili igricu koja će se dopasti svakom detetu!

Dakle, jednačina je jasna: slaganje prljavih sudova + zabava sa decom + razvoj mašte = čisti i blistavi sudovi + nagrada

Kako? Jedno jedino pravilo igre:Stavi što više posuđa u mašinu, tako da se nijedan predmet ne dodiruje.

Igru začini ovim savetima, koje možeš menjati svaki put i tako će igra biti zanimljivija:

  • Smernice za zadatak: Nacrtaj mapu (police mašine) sa poljima gde treba postaviti određeno posuđe, da bi detetu bilo jasno kako da pravilno napuni mašinu za pranje sudova. Na ovaj način će lako razumeti gde svaka vrsta posuđa treba da se postavi i kako da se svi uklope.
  • Bebi koraci: Mali zadaci su bolji za početak. Na primer, prethodno iscrtanu mapu rastumačite zajedno, kao da rešavate mapu za skriveno blago. I podelite zadatke, tako da dete postavi samo tanjire, ili samo kašike. U svakom narednom slaganju posuđa u sudomašinu, detetu dodeliti dodatni mali zadatak.
  • Mašta i magija: Proizvode za sudomašinu treba držati van domašaja dece. To nas ne sprečava da izmislimo magičnu tečnost koja opere sudove. Za to, recimo, može poslužiti jedna prskalica u koju ćeš sipati malo vode. Dati detetu da poprska sudove ovom magičnom tečnošću biće vrhunac zabave i stimulans za maštanje.
  • Nagrade: Mala nagrada za dete, kada uspešno napuni mašinu za pranje sudova, je ne samo vrednovanje njegovog truda, već i motivacija koja će zadatak pretvoriti u zabavu. Da bi bilo još zabavnije, napravi turnir koji traje 7 dana, svakog dana se dodeljuje medalja za uspešno završen zadatak. Kada dete skupi svih 7 medalja, organizuj dodelu pehara turnira (pehar mogu biti karte za zoo vrt, slatkiš…).
  • Radite zajedno: Neka punjenje mašine za pranje sudova bude timska ili porodična aktivnost.
  • Budite strpljivi: Dozvoljeno je da dete može pogrešiti, možda će biti potrebno ponavljati smernice, možda će se neko posuđe polomiti…  Važno je da roditelji budu strpljivi i da ohrabre dete u ispunjenju zajedničkog zadatka.

 

Na kraju radnog dana, važno je koliko smo zabave imali 🙂

I ne brini za prljave sudove, o njima će se uvek sa posebnom snagom i negom pobrinuti Somat Excellence duo gel i Somat Excellence 4u1 kapsula.

Komentar

Nema niti jednog komentara za ovu objavu. Budi prvi.

Ostavi komentar